Betala resan med kreditkort

När du ska boka din drömresa till PhiPhi Island kan du spara pengar och få många fördelar genom betala resan med kreditkort. Ett kreditkort innebär även att du kan handla saker på resan och betala först när du är hemma, vilket kan vara en bra säkerhet om något oväntat skulle inträffa på resan. Vi har samlat några fördelar med att betala resan med kreditkort. Villkor för olika kreditkort skiljer sig ofta åt. Om du som resenär vill spara pengar och få fördelar genom ditt kreditkort föreslår vi att du jämför de olika alternativen som finns.Två kvinnor solar på en strand

Få reseförsäkring genom ditt kreditkort

En ordentlig reseförsäkring är en självklarhet för eftertänksamma resenärer. Vad många inte vet är att det ofta ingår en reseförsäkring från din kreditkortsgivare utan extra kostnad. Om reseförsäkring ingår i ditt kreditkort kan du spara pengar och samtidigt känna dig trygg på resan. Vad som kan ingå i din reseförsäkring från kreditkortsgivare är bland annat:

  • Avbeställningsskydd – Med avbeställningsskydd slipper du oroa dig för vad som händer om du blir sjuk eller av någon annan anledning inte kan åka på din resa. Om det ingår hos din kreditkortsgivare slipper du extra kostnader för att lägga till avbeställningsskydd hos resebolaget.
  • Bagageförsening – Försenat bagage är aldrig en rolig start på semestern. På PhiPhi Island kan du handla alla nödvändigheter du behöver tills ditt bagage anlänt. Med en försäkring för bagageförsening kan din resa med största sannolikhet få en bra start. Hos vissa kreditkortsgivare ingår skydd för bagageförsening helt kostnadsfritt.
  • Olycksfallsskada – På resande fot kan det ibland hända saker du inte hade räknat med. För att du ska känna dig trygg vid en olyckshändelse på din resa är det viktigt att din reseförsäkring täcker sådana händelser. Med vissa kreditkort ingår försäkring för olycksfallsskada och du kan istället lägga dina pengar på något roligare.

Om du skulle råka ut för en olycka eller bli svårt sjuk på din resa kan det vara bra att veta att svenska ambassader och konsulat kan hjälpa till. Vid en sådan situation ska du kontakta utrikesdepartementet.

Jämförelse av kreditkort

Vissa reseförsäkringar från kreditkortsgivare är väldigt omfattande medan andra snarare ses som komplement till den reseförsäkring som redan ingår i din hemförsäkring. För att hitta det bästa kreditkortet inför din resa kan du enkelt jämföra kreditkort och hitta det kreditkort som passar dig.

Bonus och återbäring även på resande fot

Nästan alla kreditkort har någon form av bonus eller återbäringssystem. Det kan innebära att du får rabatt på allt du köper (oftast 0,5-1,5%) eller att du får poäng/bonus på allt du handlar med ditt kreditkort. Bonusen kan du senare använda till att köpa andra varor/tjänster och på så sätt sparar du pengar även på resande fot.