Så får du en trygg semester på Phi Phi Island

Vem har inte drömt om att ta en tur till fantastiska Phi Phi Island. Detta är en paradisö i Thailand som länge har haft turisternas blickar mot sig. Dyk bland färgglada fiskar innan du lägger dig på en av de underbara stränderna eller äter en god lunch i solen. Phi Phi Island är perfekt för både backpackers och barnfamiljer och det finns inga motorfordon på ön så det enklaste sättet att se sig om är att förflytta sig med båt.

Förberedelser

Oavsett var man väljer att åka på semester är det viktigt att vara väl förberedd för att kunna se fram emot en trygg semester. Reseförsäkring är ett måste om något skulle hända under tiden du är borta. Det är absolut enklast att skaffa försäkring innan du ger dig iväg och du kan antingen köpa en separat reseförsäkring eller utnyttja din hemförsäkrings reseskydd.

Inför planerad resa är det också viktigt att ta en titt på UD:s hemsida för att se vilka länder som avråds att resa till samt för att ta del av tips kring olika resmål. Phi Phi Island finns inte med på UD:s lista för avrådan, men andra delar av Thailand kan vara i riskzonen.

Vid sjukdom

Det finns en klinik dit du kan ta dig om du skulle drabbas av skador eller sjukdom. Hotellen brukar oftast kunna hjälpa till om det skulle behövas och eventuellt ordna transport tillbaks till fastlandet vid allvarligare sjukdomsfall.

En ficklampa kan vara bra att ha med sig för att känna sig trygg på semestern då det kan bli mycket mörkt på ön eftersom det inte finns gatlampor och annat som lyser upp vägarna. Se även till att ta med dig hög solskyddsfaktor för att inte bränna dig, speciellt om du planerar att spendera långa dagar på stranden eller på en båt. Sist men inte minst är det alltid smart att ha extra koll på värdesaker både i och utanför ditt hotellrum. Värdeskåp kan finnas så att du kan låsa in mobil, plånbok och annat. Annars bör du se till att ha dessa nära tillhands i en liten väska som du alltid har uppsikt över eller i fickan.