Så sparar du till din Thailandresa

Att spara pengar till en semester långt fram i tiden kan vara svårt för många. Många drömmer om en vinterresa till Thailand men lägger i slutändan pengarna på onödiga köp. För att undvika detta och samtidigt få en hög ränta kan det vara klokt att låsa pengarna i ett sparkonto. På så sätt kan ditt sparande växa under den tiden du planerar resan.

Bind ditt sparande för att inte spendera det

Om du vet med dig att du har svårt att spara pengar kan det vara klokt att binda sparpengarna. Ett bra alternativ är då att exempelvis binda sin besparingar på ett sparkonto. Ett sparkonto fungerar genom att du binder dina pengar under ett visst antal år och i gengäld får ut en högre ränta än vad du annars skulle fått. Genom denna sparform kan du som har svårt att spara pengar annars dels få en hög ränta och dels hindra dig själv från att slösa pengarna. Det är med andra ord ett perfekt konto för dig som ska spara inför en framtida semester.

Tips! För att hitta det bästa sparkontot är det klokt att jämföra flera olika aktörer. Vilken sparränta du får kan variera mycket beroende på vilken bank och vilket sorts konto du öppnar.

För dig som vill öppna ett sparkonto gäller det att hitta det som passar dig bäst. Ett enkelt sätt att göra detta är via Sparkonton.se där du kan se flera aktörer och vad de erbjuder för villkor. Genom att jämföra och hitta den bästa räntan så får du ut mer av ditt sparande – och din semester.

Spara pengar inför semestern

För dig som planerar att göra en längre semester kring Phi Phi Island kan det vara klokt att spara mer pengar än vad du minst behöver. Dels eftersom att en längre resa kan bli dyrare än vad du först tänkt, men även eftersom att du kan vilja göra fler aktiviteter än vad du först tänkt. Eftersom att det finns mycket aktiviteter på Phi Phi Island kan det vara lätt hänt att du testar saker du först inte hade tänkt. Det kan även inträffa oväntade saker som att du behöver uppsöka sjukhus eller behöver betala en oväntad räkning. Se därför alltid till att ha en buffert eller ett sparkonto med mer pengar än vad du tror kommer behövas.