Låna för att resa

När drömresan lockar men pengarna inte räcker till så är det många som helt enkelt ger upp, Vi vill att du ska komma iväg och vill därför dela med oss av några av våra bästa tips för att få pengarna att räcka lite längre. Ett sätt att utöka reskassan på är att försöka resa så smart som möjligt. Några av våra tips för att resa smart till Phi Phi island är:

  • Res vid “rätt” tidpunkt – Du kan lätt spara pengar genom att resa till Phi Phi Island då efterfrågan på resor är mindre. Både flyg och boende är som absolut dyrast när efterfrågan är stor vilket är från nyår fram till slutet på mars.
  • Res tillsammans – Genom att dela boende– och transportkostnader kan du enkelt få ner priset per person. Det behöver inte innebära att sova i samma rum som en främling utan snarare att du genom att förhandla pris i en stor grupp oftast får ett lägre genomsnittligt pris. Det går oftast att förhandla på plats på Phi Phi island också.
  • Ha framförhållning – Boka gärna resor till Phi Phi Island i god tid. Då är det större chans att du kan göra riktigt bra klipp och det är nästan alltid billigare än att boka på plats.
  • Jämför på plats – Har du inte bokat i förväg så är det en god idé att jämföra priser på plats. Det här gäller allt från snorkelturer till hotellnätter.

Har du trots många försök att planera en fantastisk men ändå ekonomisk resa svårt att få pengarna att räcka. Då kan det vara ett alternativ att se dig om efter ett blancolån. Att ta ett blancolån ett vanligt sätt att finansiera sin drömresa. Ett blancolån är inte något komplicerat utan helt enkelt ett lån utan säkerhet som kan vara till god hjälp för att dryga ut reskassan. Ett tips är att jämföra räntan innan du tar ett lån så att du inte drar på dig onödiga kostnader du lätt skulle kunnat slippa.

Räntan beräknas på din återbetalningsförmåga vilken långivaren i sin tur bestämmer genom att se till en rad olika personliga faktorer. Om t.ex. en vän till dig har lånat pengar för att resa till Phi Phi Island och fått en låg ränta hos en långivare så är det med andra ord inte alls säkert att du får samma låga ränta hos den långivaren.

Andra kostnader än resa och boende

Funderar du på att ta ett blancolån resa till Phi Phi Island så får du inte glömma att räkna med alla de kostnader som kommer att uppstå på plats och under din resa hit. Här menar vi förutom självklara kostnader för mat och dryck även kostnader för att göra aktiviteter och i viss mån även för att besöka sevärdheter. Ett blancolån behöver inte tas för att finansiera hela resan utan kan också ses som ett komplement för att göra resan lite extra härlig. Att ha en liten extra kassa ifall att något oväntat och olyckligt skulle inträffa är även det en bra idé.