Restauranger

RestaurangerAtt hitta en restaurang på Phi Phi Island är aldrig svårt. Detta är en mycket utpräglad turistort vilket gör att hotellen och restaurangerna står mycket tätt. Frågan är därmed inte var restaurangerna finns utan vilken som ska väljas.

Här finns nästan allt oberoende vad man vill äta. En del restauranger satsar på lokala specialiteter medan andra försöker locka turisterna genom att erbjuda en meny som de känner igen från sitt hemland. Därmed kan man lika gärna hitta pizza och hamburgare som meny från svenska, tyska, franska eller kinesiska köket.

Några restauranger som uppmärksammats av svensk media är:

HC Andersen

Ibland kan det vara skönt att få mat som man känner igen. Detta gäller inte minst för barnen som kan ha svårt för nya smaker och menyer. I detta fall är HC Andersen ett mycket bra val. På menyn finns bland annat köttbullar och pyttipanna. Till efterrätt kan exempelvis äppelkaka väljas och självklart serveras det Carlsberg öl till maten. Välkommen hem – i alla fall för en liten stund.

Phi Phi Sportsbar

Phi Phi Sportsbar är stället dit sportintresserade går inför större evenemang. Framförallt är det när Premiere League visas som det kan bli fullt och en härlig stämning på sportbaren. När Everton spelar är det ölen Chang som säljs i extra större mängder – eftersom Chang är en av de större sponsorerna till detta lag.

Men även oavsett tid på dagen är det någon sport som visas på de stora skärmarna. I likhet med många andra sportsbarer finns här även biljardbord. På menyn finns hamburgare och andra klassiska västerländska rätter.

Phi Phi Sportsbar ligger nära Phi Phi Banyan Villa Hotell vid Ton Sai Bay.

Ton Sai Food

Ton Sai Food är en av restauranger som rekommenderas av tidningen Vagabond. Detta på grund av det erbjuds en mycket härlig havsutsikt och att menyn främst består av lite mer exklusiva rätter som främst grundar sig på vad havet har att erbjuda.

Priserna på Ton Sai Food är något högre än på enklare restauranger. Men samtidigt ska man jämföra priserna mot att äta ute på en finare restaurang i Sverige. I detta fall är det betydligt billigare att äta här.

Ton Sai Food kan rekommenderas till de som vill äta riktigt färska skaldjur och fisk med hög kvalité. Detta serverat med en mycket hög servicenivå.