Hotell

Phi Phi Island är en fantastisk ö i Thailand som framförallt blivit känd på grund av fantastisk dyk- och snorkelvatten. Men många åker även hit bara för att bada, sola och ha det skönt. En stor fördel med ön är att det inte finns några bilar eller annan trafik här. Det gör att det är betydligt lättare att slappna av och koppla bort vardagsstressen.

Omgivningen är alltså mycket uppskattad men hur vistelsen kommer att upplevas beror även mycket på hur man bor. Tre populära hotell på Phi Phi Island är:Hotell

The Cobble Beach

Även om The Cobble Beach är ett hotell så upplevs det mer som stugby. Orsaken är att rummen är i små bungalower som är byggda i ett lummigt skogsområde. Det skapar en hotellvistelse som blir betydligt mysigare och personligare än vid de stora hotellkomplexen. Från dessa stugor går man sedan via trappor och stenbelagda gångar ner till stranden. Om man inte vill bada i den gemensamma poolen förstås.

Hotellet ligger mycket nära stranden men vill man hellre åka till någon annan strand är det mindre än 1km till Ton Sai Pier samt Ton Sai Bay.

The Cobble Beach rekommenderas för de som vill bo personligt och bekvämt. Däremot är det inte ett hotell som skulle kunna rekommenderas för de med småbarn utifrån att barnpool saknas och de långa stentrapporna kan vara svåra att gå i för småbarn.

På bokningssidan Booking.com har The Cobble Beach fått ett betyg på 7,3 av 10. Detta baserat på drygt 450 recensioner.

Phi Phi Island Village Beach Resort

Phi Phi Island Village har allt som behövs för en riktig avkopplande semester. Här finns exempelvis en egen strand som enbart hotellgästerna når. De som hellre badar i hotellpool kan välja på flera pooler. En av dessa sträcker sig ner mot stranden och skapar en ö i mitten där man med fördel kan sitta och njuta av värmen, vattnet och drinken.

Rummen består av mindre bungalower som är byggda på pålar cirka en meter över marken. De flesta med en liten altan vilket kan vara mycket uppskattat för att njuta av kvällssolen på.

Här finns även ett fitnesscenter där man även kan köpa massagebehandlingar betydligt billigare mot vad behandlingar kostar i Sverige. Behövs barnpassning, exempelvis under behandlingen, kan även detta ordnas av personalen på hotellet.

Genom de drygt 1200 recensioner som hotellet fått på Booking.com har ett medelbetyg getts på 8,5 av 10. Detta är mycket bra då det är få hotell som lyckas komma över 8 i medel.

Holiday Inn Resort Phi Phi Island

Hotellanläggningen Holiday Inn Resort ligger precis vid en av stränderna vid Andamansjön. Det krävs inte många steg för att gå från hotellrummet ner till stranden. Utöver kan man välja på att bada i någon av de två hotellpoolerna.

På området finns möjlighet till flera olika vattenaktiviteter däribland snorkling, kanoting och fisketurer. Härifrån kan man även ta dagsutflykter till närliggande öar. Dessa resor bokas enkelt i receptionen där det finns personal som både kan kinesiska, thailändska, franska och engelska.

Hotellet har även en egen fitnessavdelning samt erbjuder ett brett utbud av behandlingar.

Underhållning erbjuds som både vänder sig mot vuxna och barn. Bland annat finns en barnklubb och möjlighet till barnpassning.