Sevärdheter

Även om sol och bad är det som lockar de flesta till Phi Phi Island så finns det även andra aktiviteter och sevärdheter. Bland de mest populära sevärdheterna på ön finns följande:

Viewpoint

SevärdheterFrån Ton Sai tar det cirka 10 minuter att gå till det ställe  där man påbörjar sin långsamma vandring uppför berget. Det är lätt att hitta rätt eftersom det finns trappor och tydliga stigar. Men samtidigt är det allt annat är en lätt promenad då det är en stigning som tar cirka 30 minuter att ta sig uppför. Att gå i uppförsbacke i 30 minuter blir jobbigt i längden men självklart kan man stanna och ta små pauser och redan då njuta av fin utsikt. Med en stigning på 186 meter är det även bra att tänka på att packa ner ordentligt med vatten i packningen. Den som har glömt att ta med sig kan köpa både vatten och godis på toppen. Här är alla ”bergsklättrare” värda en fika som till och med kan avnjutas i härliga hängmattor. På toppen bjuds man även på en magnifik utsikt över området.

Viking Cave

Vanligtvis är det de nordiska länderna som förknippas med vikingar men även Thailand har sina spår efter dem – eller i alla fall liknande folkslag. I Viking Cave finns flera hundra år gamla ristningar som vittnar om djonkernas närvaro. De hade skepp som delvis liknar de vikingaskepp som användes av nordiska vikingar. Det finns även legender som säger att vikingarna nådde ända till Thailand. Kanske är dessa ristningar ett bevis på detta. Om inte annat är det häftiga att se. För de som vill se dessa ristningar bokas resor hit från Ton Sai.

Naturen via Trekking

En av de sevärdheter som man inte bör missa på Phi Phi Island är dess natur. Här finns en mängd mycket mysiga stigar som slingrar sig över hela öns skogsområden. Det finns även guideböcker som visar var stigarna leder och de är något som rekommenderas för de som inte är säkra på att hitta på egen hand.

Att vandra har blivit allt mer populärt. Detta kan göras ensam eller i större grupp. Det viktigaste är i detta fall att ta med mycket vatten och planera utflykten tidigt på dagen då det ännu inte har blivit fullt så varmt.