Stränder

Den största orsaken till att turister väljer att åka till Phi Phi Island är dess fina stränder och fantastiska vatten att bada, snorkla och dyka i. Detta gäller oavsett vilken strand som väljs men visst finns de vissa skillnader stränderna mellan.

Ao Lo Dalam

Den del av Phi Phi Island som båtarna kommer till från fastlandet heter Ton Sai. Här finns två stränder med relativt olika karaktär. Den ena är Ao Ton Sai (Läs mer om stranden längre ner) och den andra är Ao Lo Dalam. Här är det mycket långgrunt vilket passar bra för barnfamiljerna. I och med att det är så långgrunt värms vattnet upp snabbt vilket gör att det är folk som badar både tidigt på morgonen och sent på kvällen.

En fördel är närheten till öns ”centrum”, dvs. där båtarna lägger till, där det finns ett stort utbud av allt från internetcaféer, restauranger och småbutiker.Stränder

Long Beach

Hat Yao, som ofta även kallas för Long Beach, är också en mycket populär strand. I och med att det finns relativt få restauranger blir det en mycket lugn strand. Däremot går det inte på egen hand att ta sig hit utan detta måste ske båtvägen. Det brukar däremot aldrig vara några problem att få skjuts med så kallade longtailbåtar till stranden. Detta oavsett om det är på dagen eller mitt på natten. Priset brukar ligga på mellan 100-150 Baht.

Stranden är mycket fin och det gäller även vattnet som verkligen bjuder in till härliga snorklingsupplevelser.

I och med att stranden ligger så avskilt finns här ett lugn som inte hittas på speciellt många andra stränder.

Ao Ton Sai

Det är kring den ena stranden (Ao Ton Sai) som den mesta båttrafiken sker vilket gör att många istället hellre väljer en lugnare strand att semestra vid. Men det är inte bara båttrafiken som är livlig utan även festandet. Detta är stranden som man åker till om man söker puls och högt tempo. Det är som resetidningen Vagabond sammanfattar det ”Ao Ton Sai sover aldrig”.