Flyga till Phi Phi Island

Phi Phi Islands är en ögrupp som tillhör provinsen Krabi i Thailand. Phi phi Island är en nationalpark, ett populärt resmål och bland det vackraste Thailand har att erbjuda. Öarna är bergiga och skogsklädda, har djupa vikar och kritvita stränder. Ögruppens största ö, Phi Phi Don är bebodd och på denna ö finns det också många bra hotell. Även barer, restauranger och en pir finns här. Den näst största ön, Phi Phi Lee är obebodd, men det finns gott om båtar som kör turister dit på dagsturer. På denna ö finns en av världens vackraste stränder, Maya Bay som har kritvit sand och som är omgiven av höga berg. En strand du mycket väl kan känna igen även om du aldrig varit på Phi Phi lsland eftersom denna strand är bland världens mest fotograferade stränder. Maya Bay är också den strand som var själva bakgrunden till filmen the Beach. Runt omkring öarna finns det dessutom korallrev med ett sprudlande liv av färggranna fiskar som inbjuder till snorkling.

Resa till Phi Phi Islands

Phi Phi Islands är små öar och det är dessutom en nationalpark. Där finns ingen flygplats så att flyga direkt dit är omöjligt men det är ändå enkelt att ta sig till Phi Phi Islands. Det går charterflyg till Phuket och till Krabi från flera svenska flygplatser. Från Phukets flygplats tar det cirka en timme att nå piren från vilken båtar och färjor avseglar till Phi Phi Islands. Färjan från Phuket tar cirka två timmar. Från Krabis flygplats tar det cirka 30 minuter att ta sig till färjan och färjan till Phi Phi Islands tar cirka 90 minuter. Har du riktigt bråttom till Phi Phi Islands är en charterresa till Krabi det snabbaste alternativet.

Vill du hellre resa reguljärt går det inget direktflyg från Sverige till vare sig Phuket eller till Krabi, det går bara direktflyg till Bangkok från Stockholm. Bor du i Västsverige kan det vara en idé att resa från Oslo om du vill resa direkt. Direktflyg från Stockholm till Bangkok tar cirka 11 timmar, flygresan från Stockholm till Phuket eller Krabi tar något kortare tid, kanske 10 timmar. Är det inte så viktigt med direktflyg går det att åka från fler flygplatser med mellanlandning i till exempel Helsingfors, Amsterdam, Istanbul eller i Doha.

Det finns gott om flyg mellan Sverige och Thailand men de allra flesta tar dig till Bangkok och dess internationella flygplats Suvarnabhumi. Från Suvarnabhumi är det flera flygbolag som flyger till Phuket eller till Krabi, men vill du spara lite pengar är det bättre att flyga från inrikesflygplatsen, Don Muang där lågprisflygbolagen har sin hemvist. Från Suvarnabhumi till Don Muang reser du enklast med skyttelbussen som är gratis om du kan visa upp en flygbiljett med avresa från Don Muang.

När du landat i Phuket eller i Krabi tar du enklast taxi till piren, eller bussen om du inte har så bråttom.