Köpa kontantkort på ön

Ska du spendera en längre tid på Phi Phi Island så kan det vara bra att ha ett thailändskt kontantkort så att du kan ringa, sms:a och surfa billigare. Svenska operatörer har nämligen ofta väldigt höga kostnader för användning av svenska mobilabonnemang i Thailand. Ett Thailändskt kontantkort kostar sällan mer än ett svenskt och går att köpa på fastlandet (alltså inte på Phi Phi Island). Det går även att beställa kontantkort redan innan avresa. Du ofta välja mellan att köpa kontantkort för att ringa, smsa och surfa och kontantkort bara för surf (för surfplattor eller mobila bredband). Något som ska nämnas är att det går att skaffa kontantkort från svenska operatörer som även de har överkomliga priser vid användning utomlands.

Spara tid genom att ringa

Väl på Phi Phi Island är det stor chans att du kommer kunna spara tid genom att ringa istället för att maila eller fysiskt ta dig till de platser du vill kontakta. Det kan vara till exempel bokning av aktiviteter, utflykter, resor eller boenden. Har du ett thailändskt kontantkort så ringer du billigt och smidigt till de personer du behöver ringa och behöver inte fylla i krångliga mailformulär eller sandiga blanketter.

Är ni fler som reser till Phi Phi Island så kan ni lätt hålla kontakten genom att alla har varsitt kontantkort. Att med ett svenskt mobilabonnemang eller kontantkort ringa någon som befinner sig hundra meter bort på stranden kostar lika mycket som att ringa någon i Sverige. Här finns med andra ord stora pengar att spara. Med en så billig taxa som 49 öre/minut som många thailändska operatörer har så behöver ni aldrig oroa er för några saftiga räkningar.

Thailändska operatörer

Två av de största operatörerna i Thailand är Move och DTAC. Fördelen med att använda en av de större operatörerna är att du ofta kan fylla på ditt kontantkort på deras hemsida och slipper springa iväg till en affär för att göra detta. Första gången måste du däremot besöka en butik för att få själva kontantkortet. Detta går ofta att göra i valfri 7-eleven eller större matvarubutik. Om du använder en thailändsk operatör så är det +66 som kommer stå framför ditt nummer istället för det svenska +44. Det är också +66 som måste stå före ditt thailändska nummer om någon från utlandet försöker nå dig.