Populära turistmål i Thailand

Thailand är ett mycket populärt resmål och varje år besöks Thailand av fler än 30 miljoner turister. Men eftersom Thailand är ett stort land och eftersom turister från olika delar av världen föredrar att resa till olika delar av Thailand, bland annat på grund av klimatskillnaderna, märker man sällan att turisterna är så många.

Bangkok

Bangkok är Thailands absolut största resmål och besöks av över 20 miljoner människor varje år. Bangkok är en storstad med fantastisk shopping, fantastiska restauranger och barer och här finns massor att se och att uppleva. I Bangkok finns palats, tempel, marknader och mycket, mycket mer att besöka. Hotell och restauranger är billiga i Bangkok och Bangkok är ett nav för resor vidare i Asien.

Phuket

Ett av de populäraste resmålen i Thailand är Phuket som är en stor ö strax utanför Andamankusten. Ön är bergig, har djupt skurna vikar och vita stränder. Phuket har varit ett populärt resmål i årtionden och här finns allt en turist behöver. Det finns massvis av hotell i alla prisklasser, massvis av restauranger och butiker och mycket fina stränder. Phuket är dessutom omgivet av mindre öar som lämpar sig väl för utflykter. Phi Phi Islands går till exempel att nå på ett par timmar med färja och är väl värt ett besök, här går det också att övernatta. Andra öar som enkelt går att nå från Phuket är Similan Islands som bjuder på snorkling och dyk i världsklass.

Krabi

Krabi är en provins som är mycket uppskattad av svenska turister. Krabi har en dramatisk natur med höga skogsklädda berg, massvis av öar och kritvita stränder. Populära turistorter i Krabi är Ao Nang Beach och Railay Beach, som båda är väl utvecklade turistorter med fina hotell, fina restauranger och fantastiska stränder. Utanför Krabis fastland finns en skärgård med hundratals otroligt vackra öar, vilka är som gjorda för bad och snorkling.

Hua Hin

Denna turistort ligger bara ett par timmars resa med bil eller buss från Bangkok. Hua Hin ligger inne i Thailandviken och har inte riktigt lika klart vatten som till exempel Phuket och Krabi. Men stränderna i Hua Hin är fantastiskt fina och själva staden har massvis av restauranger och hotell i alla prisklasser. Detta är ett mycket populärt resmål bland svenskar.

Öar

Vill du tillbringa din semester på stranden eller i en hängmatta och inte är så intresserad av nattliv eller shopping bör du besöka någon av Thailands hundratals öar. Vill du ha det riktigt lugnt och skönt rekommenderas ett besök på Ko Kradan utanför provinsen Trangs kust där du kan njuta av grönskande djungel, kritvita stränder, snorkling direkt från stranden, utan att behöva trängas med andra turister.