Åka till Thailand

Flygresor till Thailand har blivit allt billigare och med hjälp av lite finurlighet går det att resa riktigt billigt.

Res från rätt stad

Boka inte din resa via en resebyrå, sök själv efter din resa med hjälp av en rese-sökmotor, till exempel Momondo och sök inte bara från Landvetter om du bor i västra Sverige. En resa till Phuket är till exempel nästan 1500 kronor billigare om du istället reser från Oslo. Reser du till Bangkok istället för till Phuket blir resan nästan 2 000 kronor billigare och bokar du riktigt långt i förväg kan resan bli upp till 3 000 kronor billigare. Bor du inte allt för långt från Oslo kan det helt klart vara värt att ta bussen dit och resa från Gardemoen istället för från Landvetter. Resor till populära thailändska resmål som exempelvis Phuket och Krabi är alltid dyrare än att resa till Bangkok. Bangkok är i sig värt ett besök och vill du därefter vidare till Krabi kostar en inrikesresa flygresa tur- och retur inte mer än några hundra kronor.

Boka hotell själv

Foto: Casimiro PT/Shutterstock.com

Att ha ett rum som väntar när man kommer fram till Thailand är helt underbart, en flygresa till Thailand tar alltid minst 10–11 timmar, och resor till och från flygplatsen tar också tid. Man är ofta trött när man väl kommer fram. Låter du en resebyrå boka hotellet för dig får du sällan varken det bästa hotellet eller det bästa priset. Sök istället själv upp ett hotell på orten där du vill bo. Bra hotellboknings-sajter är exempelvis hotels.com, Trivago och Agoda. Populära turistorter i Thailand har massvis av hotell och det är inte alla som går att boka via internet, många billiga hotell går bara att boka på plats. Om du har is i magen räcker det att du bokar hotell hemifrån för en eller två nätter och sedan bokar ett billigare hotell på plats.

Res under rätt årstid

Både resan till Thailand, resor inne i Thailand och hotell är betydligt mycket dyrare under högsäsong, mycket på grund av att klimatet förändras. I Thailand finns det oftast ett pris för högsäsong (november-april), ett pris för peak season (december-februari) och ett pris för lågsäsong (maj-oktober). Reser du till exempel till Hua Hin i maj kommer det att vara regnperiod där, men i maj regnar det sällan speciellt mycket. Står du ut med en liten eftermiddagsskur några gånger/vecka kommer du att kunna boka både resa och hotell till mycket lägre pris. Du kommer dessutom att upptäcka att det är mindre trängsel på stranden och på barer och restauranger.